Устни преводи

Предстои ви семинар, конференция или важни международни преговори? Ние ще Ви осигурим превод в реално време на най-високо професионално ниво

Индивидуален подход

Висококвалифициран екип от експерти ежедневно отговаря и съдейства по всички възникнали въпроси.

Професионализъм

В агенция "Нова Транслейт" всеки превод преминава през втори независим преводач - редактор.

Квалифициран екип

Всеки проект е съпътстван с индивидуален терминологичен речник за клиента.

В агенция Нова Транслейт вярваме, че правилната комуникация е ключът към всеки успех. За нас езикознанието е страст и към всеки проект за превод подхождаме задълбочено и с внимание.
За 5 години ние извършихме над 10 000 проекта и имаме повече от 2 50 клиента.Разполагаме с голям върешен екип от опитни професионалисти-преводачи, както и имаме изградена глобална мрежа от експерти и консултанти, които да ни съдействат, когато е в интерес на Вашия бизнес при опериране на външни пазари. Извършваме специализирани преводи за всякакви индустрии, което ни дава гъвкавост и широк поглед върху динамиката в бизнеса.Нова Транслейт е иновативна агенция за преводи и постоянно внедрява технологични новости при извършването на услугите. Считаме, че всеки бизнес трябва да внедрява успешни иновативни практики в своята работа, за да поддържа своята конкурентоспособност. Умелото съчетание на динамичен и адаптивен подход, в комбинация с модерни решения, ни изгражда като стратегически партньор, на който можете да се доверите във всяка ситуация.

Устен превод от "Nova Translate"

Устният превод в реално време е най-сериозното предизвикателство за всеки професионален преводач. Динамиката на комуникация при устен превод налага високоскоростно вземане на адаптирани за ситуацията и контекста решения.

Дългогодишният професионален опит на Нова Транслейт е гаранция за качеството на устния превод. Ние сме имали разнообразни проекти с различна тематика, които във времето са изградили бързина и адаптивност в нашите експерт-преводачи. Нашите клиенти ни се доверяват при медицински, технологични и технически, юридически и други устни преводи, когато е особено важен професионализма на преводача.

Видове устен превод от "Nova Translate"? | Симултанен превод

Така нареченият симултанен превод е специфичен тип устен превод в реално време, който предполага работа в кабинка за преводача, както и подходящо техническо оборудване. Симултанният превод е подходящ за по-дълги комуникационни сесии и мероприятия, тъй като позволява смяна на преводачите на няколко часа, което е важно при непредвидено удължаване на разговорите.

При симултанния превод може да се използват няколко (най-често двама) преводачи. Ключовото при процеса е, че преводът е синхронизиран с думите на говорещия пред аудиторията. Тези специализирани услуги намират приложение във всеки отрасъл на икономиката, надскочил националните граници.

Културни разлики при устен превод

Разбирането на културните разлики при устни преводи е от решаващо значение за професионалистите в тази област. Този процес включва разбиране на културния контекст и нюанси. Експертите се ориентират в културните тънкости, за да осигурят точна и достоверна комуникация. Този аспект на устния превод подчертава важността на културната компетентност.

Културната компетентност при устни преводи е най-важното условие за правилно пренасяне на значението на текста. Устните преводачи често се сблъскват със сценарии, при които директните преводи не са достатъчни.. Този набор от умения отличава опитните преводачи от начинаещите.

При устните преводи се включва разпознаване на невербални сигнали. Езикът на тялото, жестовете и изражението на лицето, могат да варират значително в различните култури. Преводачите трябва да умеят да разчитат тези сигнали, за да предоставят ефективна и качествена услуга. Тази способност подобрява изживяването при устен превод, като гарантира, че съобщенията се предават точно.

Освен това етичните съображения играят основна роля в културното тълкуване. Преводачите трябва да се справят с чувствителни културни въпроси с такт и професионализъм. Зачитането на културните различия при запазване на безпристрастността е ключов аспект от тяхната роля. Този баланс е от съществено значение за насърчаване на доверие и достоверност в услугите за устен превод.

Културните разлики при устни преводи са многостранни и жизненоважни за ефективната комуникация. Устните преводачи трябва непрекъснато да развиват своята културна компетентност, за да се отличават в тази динамична област. Тъй като търсенето на квалифицирани преводачи нараства, разбирането на тези културни нюанси става все по-важно.

Специализирани Приложения

Задълбочаването в специализираните приложения на устни преводи разкрива неговата незаменима роля в различни сектори. Тази специализация подчертава ролята на преводача в улесняването на нюансирани диалози, специфични за сектора.

В областта на медицината устните преводи са от решаващо значение за грижата за пациентите. Медицинските преводачи осигуряват ясна комуникация между доставчиците на здравни услуги и пациентите, преодолявайки езиковите бариери. Те трябва да са добре запознати с медицинската терминология и да са чувствителни към поверителността на пациентите. Тази специализация подобрява резултатите на пациентите и доверието в здравните услуги.

Юридическият превод е друга специализирана област, изискваща прецизност и конфиденциалност. Съдебните преводачи играят жизненоважна роля в съдебната система, като гарантират, че тези които не говорят английски език разбират съдебните производства. Те трябва точно да предават правни закони, често в ситуации на високо напрежение. Тази специализация изисква стриктно обучение и спазване на етичните стандарти.

Устните преводи за бизнеса също подчертават гъвкавостта на областта. В глобалната търговия устните преводачи улесняват преговорите, срещите и конференциите. Те трябва да разбират бизнес терминологията и културните нюанси. Този специализиран устен превод помага на компаниите да се ориентират на международните пазари, насърчавайки международни партньорства.

Специализираните приложения на устните преводи подчертават значението му в различни области. Преводачите не само преодоляват езиковите пропуски, но и подобряват разбирането в критични индустрии. С напредването на глобализацията търсенето на квалифицирани преводачи в специализирани области несъмнено ще нарасне, подчертавайки тяхната неразделна роля в глобалната комуникация.

Направете запитване

Nova Translate в цифри

15

Години опит

10000

Проекта

350

Доволни клиенти

75000

Страници на година
Част от езиците, с които работим -
английски
немски
италиански
френски
руски
испански
хърватски
чешки
шведски
китайски
арабски
хинди

Кога да използвате симултанен превод от "Nova Translate"?

  • Телевизионни предавания, излъчвани на живо;
  • Международни семинари и конференции;
  • Държавни, общински и областни мероприятия с международно участие;
  • Различни други събития, изискващи професионален подход при осигуряване на комуникацията.

Направете запитване

Видове устен превод от "Nova Translate"? | Консекутивен превод

Консекутивни наричаме устни преводи, при които преводачите предават посланието, докато говорещият изчаква те да приключат и едва след това продължава. Това е един от най-масово използваните подходи при мероприятия с международен характер.

Консекутивният превод е доста популярен в редица ситуации, включително:

  • Бизнес срещи;
  • Търговски преговори;
  • Презентации;
  • Семинари и обучения;
  • Телефонна комуникация и др.

Търсите устни преводи на топ ниво и разумна цена? Консекутивни или симултанни, услугите на преводаческа агенция „Нова Транслейт“ ще отговорят на изискванията Ви!

Направете запитване

Индустрии

it translate img

✓ Защото знаем колко е важно за Вас познаването на модерната IT терминология;
✓ Защото правим двойна проверка при всеки превод посредством преводач и редактор;
✓ Защото в IT решенията е ключово да си в крак с новостите;
✓ Защото работим бързо, но никога за сметка на качеството на крайния продукт;
✓ Защото никога не спираме да разширяваме лингвистичния си потенциал за този тип перспективни продукти.

marketing translation

✓ Защото по всеки проект работят поне двама експерти – преводач и редактор;
✓ Защото правим проучване, което гарантира правилното използване на терминологията в съответния отрасъл;
✓ Защото осъзнаваме, че реализирането на една продажба често зависи само от една дума, която дава увереност в качеството на продукта/услугата;
✓ Защото ще се фокусираме върху точното предаване на най-въздействащите моменти от съдържанието Ви;

web content translation

✓ Защото да не продаваш глобално означава пропуснати ползи;
✓ Защото ще проверим всяка преведена уеб страница, за да гарантираме топ качество;
✓ Защото имаме фиксирани цени – без значение от срока, който сме поставили;
✓ Защото имаме стотици доволни клиенти, с които работим постоянно за техните нови продукти и услуги;
✓ Защото ще Ви предложим едно от най-добрите съотношения между цена и качество на пазара.

game translations Nova Translate

✓ Защото използваме тясно специализирани експерти преводачи
✓ Защото всеки текст се проверява и от технологичен редактор
✓ Защото имаме фиксирани цени, които не се променят според сроковете и сложността
✓Защото имаме богат опит зад гърба си при превод и интернационализация на мобилни приложения и игри.

finance translate Nova Translate

✓ Защото вече ни се довериха редица финансови и банкови корпорации
✓ Защото разполагаме с профилиран екип експерти в областта на финансите, познаващ отлично изразните средства в отрасъла
✓ Защото правим двойна проверка с редактор, за да гарантираме пълно удовлетворение за клиентите си
✓ Защото знаем, че времето е пари, а нашите цени са фиксирани, без значение от срока.

technical drawings translation Nova Translate

✓ Защото работим бързо и използваме стандартизация
✓ Защото правим двойна проверка на всеки текст с технически редактор
✓ Защото имаме фиксирана цена, дори за експресни преводи
✓ Защото познаваме терминологията и технологичните трендове
✓ Защото вече работим с добре познати компании от технологично-научния сектор.

law translate Nova Translate

✓ Защото работим с най-авторитетните адвокатски кантори в България
✓ Защото създаваме терминологичен речник, който клиентът одобрява преди процеса (при негово желание)
✓ Защото държим на високоинтензивна и ефективна комуникация с клиента
✓ Защото всеки текст се проверява от поне двама наши служители – преводач и редактор
✓ Защото ще работите с акаунт мениджър, който е напълно информиран за спецификата на проекта.

Nova Translate medical translate

✓ Защото медицинските и фармацевтични преводи са област, в която имаме дългогодишен опит
✓ Защото макар да сме сигурни в прецизността на преводачите ни, винаги правим двойна проверка на преводите, касаещи медицинска и фармацевтична документация чрез редактори-специалисти в сектора
✓ Защото цените ни са фиксирани, без значение от сложността и сроковете, изискуеми от клиента
✓ Защото поддържаме база данни с терминология, която се актуализира регулярно, за да следваме модерните решения в областта на медицината и фармацията;

Нашите клиенти

Всички услуги

translation icon
Превод

Ние ще помогнем на бизнеса Ви да бъде чут, разбран и харесван!

научи повече
translation icon
Превод и редакция

Високопрофесионални комплексни преводи, гарантирани от експертна група.

научи повече
translation icon
Коректорска дейност

Проверка на преводи, корекция и верификация спрямо специфична терминология

научи повече
translation icon
Редакция на машинен превод

Използвате система за машинен превод и търсите партньор, който да ви съдейства с редакцията му? Ние имаме опит!

научи повече
translation icon
ICO

Преводи на финансови и инвестиционни документи. Преводи на крипто платформи и блогове.

научи повече
translation icon
Транскреация

Креативно интерпретиране в преводите в съответствие с културни особености, целеви пазари и потребители

научи повече
translation icon
Устни преводи

Предстои ви семинар, конференция или важни международни преговори? Ние ще Ви осигурим превод в реално време на най-високо професионално ниво

научи повече
translation icon
Легализация

Удостоверяване на автентичността и верността на документ.

научи повече
translation icon
Локализация

„Нова Транслейт“ ви дава възможност да постигнете много повече при дистрибутирането на вашия софтуерен продукт!

научи повече
translation icon
Многоезична предпечатна подготовка

DTP, маркетинг преводи, многоезична предпечатна подготовка, интернационализация на документи

научи повече
translation icon
Оценка на качеството на превода

Оценка, корекция, верификация и редакция на преводи

научи повече

Имате проект за нас?

Get In Touch

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.